Пропоную приготувати надзвичайно смачні і ніжні оладки на йогурті з бананом. Рецепт досить простий і швидкий. Такі оладки – чудовий варіант для повноцінного апетитного сніданку. Спробуйте приготувати, і порадувати себе і свою улюблену сім’ю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Йогурт – 500 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
- Яйце – 1 шт.
- Банан – 3 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок на йогурті з бананом. У глибоку ємність влийте попередньо зігрітий до кімнатної температури йогурт, розбийте куряче яйце, додайте сіль і необхідну кількість цукрового піску. Поступово в кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито борошно пшеничне і харчову соду.
Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної гладкої консистенції. Для зручності можна скористатися віночком або міксером. Але і виделкою теж добре вийде перемішати тісто для оладок.
Необхідну кількість великих банани очистіть від шкірки і наріжте їх вздовж, а потім розріжте на дві-три частини залежно від розміру бананів.
Сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Спершу викладіть банани, а потім зверху за допомогою столової ложки акуратно викладіть тісто на відстані один від одного, рівномірно розподіливши його по сковороді. Оладки обсмажте до золотистого кольору з двох сторін.
Готові ароматні оладки викладайте на блюдо або велику тарілку, попередньо застелену паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло.
Гарячі оладки на йогурті з бананом подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави, за бажанням додатково прикрасити сметаною. Оладки виходять пишними і ніжними.
Насолоджуйтеся апетитною домашньою випічкою!
Оладки без дріжджів з содою Оладки без разрыхлителя Оладки з содою Оладки на питне йогурті Оладки на сніданок Оладьи