Ідеальний десерт для вашого сніданку – повітряні оладки на ряжанці з яблуками. Просте блюдо можна подавати до чаю, що послужить прекрасним приводом зібрати родину за одним столом!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука – 2 шт.
  • Ряжанка – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати оладки на ряжанці з яблуками, промиваємо яблука і нарізаємо їх тонкими брусочками, акуратно позбавляючись від кісточок. Знімаємо шкірку за бажанням.

Залишаємо яблука і починаємо замішувати тісто. Спочатку збиваємо яйця з цукром.

Вливаємо ряжанку і перемішуємо рідку масу.

Просіваємо борошно і соду, замішуємо тісто до повного зникнення грудочок. Додаємо в тісто яблука, перемішуємо і готово.

Виливаємо тісто з начинкою невеликими порціями на розігріту з рослинною олією сковороду. Смажимо до золотистого кольору з обох сторін.

Викладаємо рум’яні млинці з м’якими, запеченими яблуками всередині на тарілку. Подаємо страву в теплому вигляді. Приємного чаювання!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки без кефіру Оладки без разрыхлителя Оладки на ряжанці Оладьи