Ідеальний десерт для вашого сніданку – повітряні оладки на ряжанці з яблуками. Просте блюдо можна подавати до чаю, що послужить прекрасним приводом зібрати родину за одним столом!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яблука – 2 шт.
- Ряжанка – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати оладки на ряжанці з яблуками, промиваємо яблука і нарізаємо їх тонкими брусочками, акуратно позбавляючись від кісточок. Знімаємо шкірку за бажанням.
Залишаємо яблука і починаємо замішувати тісто. Спочатку збиваємо яйця з цукром.
Вливаємо ряжанку і перемішуємо рідку масу.
Просіваємо борошно і соду, замішуємо тісто до повного зникнення грудочок. Додаємо в тісто яблука, перемішуємо і готово.
Виливаємо тісто з начинкою невеликими порціями на розігріту з рослинною олією сковороду. Смажимо до золотистого кольору з обох сторін.
Викладаємо рум’яні млинці з м’якими, запеченими яблуками всередині на тарілку. Подаємо страву в теплому вигляді. Приємного чаювання!
Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки без кефіру Оладки без разрыхлителя Оладки на ряжанці Оладьи