Напевно ви знали, що оладки можна пекти і без борошна. На манній крупі випічка виходить нітрохи не гірше, така ж м’яка всередині і з хрусткими каемочками зовні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Манна крупа – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати оладки на кефірі без борошна легко! Збийте в мисці яйця, цукор і сіль до утворення піни.

Влийте кефір в яєчну масу, акуратно перемішати лопаткою.

Додайте манну крупу, розмішайте, щоб не було грудочок і залиште тісто на 1,5-2 години, щоб манка набухла.

загусло тісто додайте соду, лимонну кислоту і одну ложку кефіру, щоб сода швидше вступила в реакцію з кислотою. Ще раз перемішайте тісто.

На розігріту сковорідку налийте олію, столовою ложкою викладайте тісто на сковороду, формуючи округлі оладки, накрийте сковороду кришкою і смажте, поки краї тіста не зарум’яняться. Потім переверніть оладки на іншу сторону і смажте під кришкою до готовності.

Готові оладки викладіть на паперові серветки, щоб позбутися від надлишків олії. Оладки можна подавати зі сметаною або варенням на сніданок.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки на кефірі без борошна Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача