Оладки з зеленою цибулею будуть у вас ситним та смачним сніданком, так і остиглими вони так само хороші. Їх можна назвати ледачими пиріжками з цибулею і яйцем. У цьому рецепті в тісто додається твердий сир. Спробуйте, вам неодмінно сподобається.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цибуля зелена – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки з зеленим цибулею. Пір’я зеленої цибулі промийте під проточною водою і обсушіть рушником. Потім цибулю наріжте на невеликі шматочки і перекладіть в посуд для замішування тіста.

Насипте до нарізання цибулі цукор, прованські трави і по своєму смаку сіль. Все добре перемішайте ложкою, трохи розчавлюючи цибулю.

Потім додайте до цибулі яйця. Якщо у вас велике яйце, то можете взяти 4 штуки. Цибуля з яйцем ще раз перемішайте.

Вказану кількість борошна просійте на сито, пересипте її до цибулі і ще раз перемішайте.

Шматок твердого сиру натріть на крупну тертку, перекладіть його в тісто і ще раз перемішайте, щоб він у тесті розподілився рівномірно. Посуд прикрийте кришкою і залиште тісто на 10-15 хвилин. За цей час лук дасть свій сік і тісто не дуже густим.

Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Ложкою викладайте тісто на сковорідку у вигляді акуратних оладок і обсмажте їх на невеликому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.

Обсмажені оладки з цибулею зі сковорідки перекладіть на шар паперових серветок, щоб видалити зайве масло.

Потім приготовлені оладки перекладіть на велику тарілку і подайте до столу з будь-яким соусом.

Приємного апетиту!

Оладки Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без кефіру Оладки без соди Оладки з яйцем і зеленою цибулею Пісні млинці без дріжджів