Залишки сиру і кефіру в холодильнику можна дуже вдало використовувати, якщо приготувати оладки. Додамо в тісто ще і терте яблуко – буде соковито і ароматно. Щоб оладки не були важкими і надто вологими, обов’язково вводимо соду – вона загаситься кефіром і яблуком і дасть необхідну пористість. Особливо смачні такі оладки в гарячому вигляді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сир – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Яблука – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати оладки на кефірі з сиром і яблуком? У миску вливаємо кефір. Ідеально використовувати кефір, термін придатності якого підходить до кінця – його кислота добре гасить соду. Розбиваємо до нього яйця, додаємо дрібку солі, соду і зазначена кількість цукрового піску. Міксером або віночком добре змішуємо всі разом віночком до однорідності.
В отриману рідку суміш викладаємо сир. Продукт може бути абсолютно будь-якої жирності. Вмішуємо його в загальну масу, використовуючи міксер або блендер.
Яблуко промиваємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини. Зрізаємо шкірку і видаляємо насінну коробочку. Трьом фруктову м’якоть на крупній тертці і висипаємо отриману стружку в рідку сирну суміш. Перемішуємо. Просіваємо поверх отриманої маси борошно, ретельно перемішуємо і розбиваємо всі грудочки. Можливо, борошна потрібно трохи більше або менше: консистенція тіста повинна бути досить густою. Якщо набрати масу в ложку, вона повинна м’яко падати з неї, але не литися цівкою.
В сковорідку наливаємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром в один сантиметр. Добре розігріваємо його на плиті. Набираємо приготоване тісто з яблуками ложкою і викладаємо його в сковороду у вигляді круглих оладок, залишаючи невелику дистанцію між ними. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою. Смажимо півтори-дві хвилини, поки знизу не з’явиться скориночка.
Перевертаємо оладки лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки вони і знизу не зарум’яняться.
Готові пампушки знімаємо зі сковороди лопаткою і обсушуємо на паперовому рушнику – воно видалить зайве масло після смаження. Обсушені оладки укладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо в гарячому вигляді, наприклад, зі сметаною. Інше тісто обсмажуємо аналогічним чином, при необхідності додатково доливаючи рослинне масло в сковороду.
Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки з яблуками без дріжджів Оладки на сметані без дріжджів Оладки на сметані з содою