Апетитні дріжджові оладки стануть оригінальніше і смачніше з додаванням родзинок. Звичне блюдо заграє новими фарбами, що не залишиться непоміченим вашими домашніми.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ізюм – 120 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати дріжджові оладки з родзинками. Заздалегідь просіваємо борошно в окремому посуді. Це потрібно, щоб продукт збагатилося киснем і позбавився від грудочок. Так оладки вийдуть більш повітряними.

В інший глибокій тарілці розбиваємо яйця, додаємо до них сіль і перемішуємо.

Потім насипаємо до яєць цукор і суміш ретельно збиваємо.

Родзинки заливаємо окропом на 5 хвилин. Потім зливаємо воду і даємо продукту трохи обсохнути.

Для тіста будемо використовувати вершкове масло, тому заздалегідь розтопимо його будь-яким зручним способом.

Дріжджі заливаємо теплою кип’яченою водою, але не гарячою. Акуратно перемішуємо отримане.

Додаємо до дріжджам яєчну суміш, розтоплене масло і борошно. Ретельно перемішуємо масу.

Додаємо родзинки і знову замішуємо тісто. Потім закриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 30-35 хвилин.

Після того, як тісто збільшиться в розмірах, його можна обсмажувати. Гріємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо оладки.

Обсмажуємо з обох боків до яскравого рум’янцю.

подаємо до столу дріжджові оладки з родзинками в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на воді Дріжджові млинці на воді з яйцями Дріжджові оладки з яйцями Оладки без кефіру Оладки без молока Оладки без розпушувача