Якщо ви ще не готували оладки зі свіжою зеленню, настійно рекомендуємо спробувати. Ніжне повітряне тісто на кефірі ідеально поєднується з ароматним кропом і пікантним цибулею. Ця «зелена» комбінація – одна з найбільш вдалих. Також можна використовувати петрушку, базилік, зелені пір’я часнику – орієнтуємося на наявність зелені на кухні і, звичайно, на власні уподобання. Оладки з зеленню смачні саме в гарячому вигляді – так трави максимально розкривають свої аромати. В якості супроводу ідеально підходить сметана.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі з зеленню. Зелень перед приготуванням оладок ретельно промиваємо від забруднень, потім добре обсушуємо рушником – зайва волога в тесті не потрібна. Якщо у кропі є жорсткі стебла, їх краще викинути. Пір’я цибулі тонко ріжемо поперечними шматочками, кріп дрібно рубаємо ножем.

В миску наливаємо кефір і розбиваємо яйце. Додаємо сіль та цукровий пісок. Збовтуємо компоненти вінчиком або виделкою до повної однорідності.

Поверх кефірної суміші просіваємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто круговими рухами. Консистенція готового тіста – не надто густа, що ллється. На поверхні будуть проступати повітряні бульбашки – це працює розпушувач.

В приготовану масу висипаємо нарізані пір’я зеленого лука, перемішуємо.

Потім додаємо рубаний кріп, знову перемішуємо.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Ложкою набираємо тісто і викладаємо його у формі оладок в киплячу олію. Обсмажуємо без кришки по дві-три хвилини з кожного боку, підтримуючи середню температуру плити. Оладки добре рум’яняться, трохи збільшуються в обсязі.

Готові рум’яні оладки перекладаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб воно швидко ввібрало надлишок олії до скоринки. Обсушені оладки укладаємо на блюдо і відразу подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів з розпушувачем Оладки без дріжджів і без соди Оладки без молока Оладки без соди Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів і без соди Оладки на кефірі з розпушувачем Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею