З оладки з додаванням ряжанки і кефіру виходять дуже пишними і м’якими. Кисломолочний продукт з додаванням соди піднімає тісто і робить його більш пухким. Приготуйте апетитне блюдо по простому рецептом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 100 мл
  • Ряжанка – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування оладок на ряжанці і кефірі? Яйце збиваємо з цукром до легкої пінки. Сухий продукт повинен розчинитися.

Потім вливаємо ряжанку і кефір.

Збиваємо до отримання однорідного складу і кольору.

Просіваємо до рідкої маси борошно.

Додаємо соду, яка дасть реакцію з кефіром, що зробить оладки пишними.

Розмішуємо тісто, акуратно розбиваючи всі грудочки.

Прогріваємо сковороду вливаємо потрібну кількість масла і ложкою викладаємо тісто.

Смажимо з двох сторін до яскравого рум’янцю і хрусткої скориночки.

Після обжарювання, золотисті оладки можна подавати до столу. Готово!

Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки на ряжанці Оладки на ряжанці без дріжджів Пісні оладки