З оладки з додаванням ряжанки і кефіру виходять дуже пишними і м’якими. Кисломолочний продукт з додаванням соди піднімає тісто і робить його більш пухким. Приготуйте апетитне блюдо по простому рецептом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 100 мл
- Ряжанка – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування оладок на ряжанці і кефірі? Яйце збиваємо з цукром до легкої пінки. Сухий продукт повинен розчинитися.
Потім вливаємо ряжанку і кефір.
Збиваємо до отримання однорідного складу і кольору.
Просіваємо до рідкої маси борошно.
Додаємо соду, яка дасть реакцію з кефіром, що зробить оладки пишними.
Розмішуємо тісто, акуратно розбиваючи всі грудочки.
Прогріваємо сковороду вливаємо потрібну кількість масла і ложкою викладаємо тісто.
Смажимо з двох сторін до яскравого рум’янцю і хрусткої скориночки.
Після обжарювання, золотисті оладки можна подавати до столу. Готово!
Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки на ряжанці Оладки на ряжанці без дріжджів Пісні оладки