Оладки з гречаного борошна більш корисні для організму, ніж з пшеничного, так як в ній низький глікемічний індекс і багато мінералів і вітамінів. Гречана мука досить примхлива, хоча з неї тісто легко замішується без грудочок, але вона погано піднімається навіть на дріжджах, і млинці з неї виходять щільними. Оладки готують з такого борошна лише на кефірі з додаванням соди, а для оладок на молоці краще гречану крупу заздалегідь відварити або замочити, а потім подрібнити у блендері. У оладок на молоці краще зберігається смак гречки.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Гречка – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати оладки з гречаного борошна на молоці? Промиту гречку в окремій мисочці залийте на 2 години окропом, щоб гречка добре набухла.

Потім воду з гречки злийте і крупу подрібніть заглибним блендером або в чаші звичайного блендера до стану кашки. Потім до подрібненої гречці розбийте куряче яйце, додайте за смаком цукор, щіпку солі і ще раз блендером перемішайте.

Потім налийте до гречки вказане в рецепті кількість молока і ще раз перемішайте.

Потрібну кількість пшеничного борошна змішайте з розпушувачем для тесту. Потім борошно пересипте до рідких інгредієнтів і вже віночком замісіть тісто.

Замішане тісто має бути однорідної текстури і досить густе, як сметана.

Розігрійте в сковороді олію. Столовою ложкою викладайте на розігріту сковорідку гречане тісто, формуючи невеликі оладки.

Обсмажте оладки на невеликому вогні і під прикритою кришкою до золотистого кольору з обох сторін.

Готові гречані оладки на молоці можете подавати до столу. Для дітей вони будуть альтернативою гречаної каші.

Смачного!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і без соди Оладки без кефіру Оладки на молоці без дріжджів Оладки на молоці без дріжджів з розпушувачем Оладки на молоці без соди Пишні оладки на молоці