Оладки з гречаного борошна більш корисні для організму, ніж з пшеничного, так як в ній низький глікемічний індекс і багато мінералів і вітамінів. Гречана мука досить примхлива, хоча з неї тісто легко замішується без грудочок, але вона погано піднімається навіть на дріжджах, і млинці з неї виходять щільними. Оладки готують з такого борошна лише на кефірі з додаванням соди, а для оладок на молоці краще гречану крупу заздалегідь відварити або замочити, а потім подрібнити у блендері. У оладок на молоці краще зберігається смак гречки.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Гречка – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати оладки з гречаного борошна на молоці? Промиту гречку в окремій мисочці залийте на 2 години окропом, щоб гречка добре набухла.
Потім воду з гречки злийте і крупу подрібніть заглибним блендером або в чаші звичайного блендера до стану кашки. Потім до подрібненої гречці розбийте куряче яйце, додайте за смаком цукор, щіпку солі і ще раз блендером перемішайте.
Потім налийте до гречки вказане в рецепті кількість молока і ще раз перемішайте.
Потрібну кількість пшеничного борошна змішайте з розпушувачем для тесту. Потім борошно пересипте до рідких інгредієнтів і вже віночком замісіть тісто.
Замішане тісто має бути однорідної текстури і досить густе, як сметана.
Розігрійте в сковороді олію. Столовою ложкою викладайте на розігріту сковорідку гречане тісто, формуючи невеликі оладки.
Обсмажте оладки на невеликому вогні і під прикритою кришкою до золотистого кольору з обох сторін.
Готові гречані оладки на молоці можете подавати до столу. Для дітей вони будуть альтернативою гречаної каші.
Смачного!