Кабачкові оладки на кефірі виходять дуже ніжними і пишними. Їх можна подати як самостійне блюдо зі сметаною або кетчупом, або ж разом з гарніром. Це відмінне блюдо для смачного, корисного вечері.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Кефір – 0.66 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки з кабачками на кефірі. Кабачки очистити від шкірки, розрізаємо на дві частини і вичищаємо зсередини насіння. Натираємо кабачки на крупній тертці.

У кефір засипаємо ложку соди, розмішуємо і чекаємо 5 хв., щоб почалася реакція, потім додаємо в суміш сіль.

До кабачків додати яйце і кефір, ретельно перемішати.

Тепер поступово додаємо борошно, замішуємо по 2-3 ложки, щоб вийшла однорідна маса.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо тісто приблизно по 2 ст. л. на один млинець. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

Приємного апетиту!

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі на швидку руку Страви з кабачків