Кабачкові оладки на кефірі виходять дуже ніжними і пишними. Їх можна подати як самостійне блюдо зі сметаною або кетчупом, або ж разом з гарніром. Це відмінне блюдо для смачного, корисного вечері.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Кефір – 0.66 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 8 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з кабачками на кефірі. Кабачки очистити від шкірки, розрізаємо на дві частини і вичищаємо зсередини насіння. Натираємо кабачки на крупній тертці.
У кефір засипаємо ложку соди, розмішуємо і чекаємо 5 хв., щоб почалася реакція, потім додаємо в суміш сіль.
До кабачків додати яйце і кефір, ретельно перемішати.
Тепер поступово додаємо борошно, замішуємо по 2-3 ложки, щоб вийшла однорідна маса.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо тісто приблизно по 2 ст. л. на один млинець. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
Приємного апетиту!
Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі на швидку руку Страви з кабачків