З усіх видів запіканок випічка з кабачків, напевно, сама соковита і м’яка. Запіканка готується з кабачків і помідорів, присмачується сиром і сметаною, які дають смачну скоринку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 250 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 2,5 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 30 гр.
  • Сметана – 20 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків з сиром і сметаною легко! Молоді кабачки помити, порізати на кружечки товщиною близько 5 мм, Якщо є бажання, можна зрізати шкірку. З перцю видалити насінну коробку. Перець і помідори помити і порізати кружальцями. Підготувати форму для запікання і викласти в неї кружальця овочів вертикально, чергуючи один з одним.

Посолити овочі, присипати прянощами, поперчити. Змастити жирної сметаною.

Окремо в миску вбити яйце, влити молоко. Посолити і поперчити.

Ретельно збити віночком або вилкою.

Присипати овочі сиром, тертим на дрібній тертці. Залити все підготовленою сумішшю з молока і яйця.

Попередньо прогріти духовку. Поставити форму з запіканкою в духовку і випікати 35 хв. при температурі 180 градусів. Подавати запіканку гарячою, полив холодною сметаною або улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з помідорами Запіканка з кабачків з сиром і помідорами Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Страви з кабачків