Чекаю з нетерпінням сезон кабачків, щоб приготувати оладки з кабачків на кефірі. Рецепт дуже простий, приготувати такі оладки зможе навіть початківець кулінар. Блюдо виходить смачним і з’їдається дуже швидко.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Кефір – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 9 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати оладки з кабачків на кефірі просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для кабачкового оладок. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він встиг нагрітися при кімнатній температурі.

Кефір вилийте в миску, в якій будете замішувати тісто, додайте харчову соду і добре перемішайте. Сода загаситься кислотою кефіру.

В окрему ємність розбийте куряче яйце і перемішайте його віночком.

Збите яйце вилийте в кефірну масу і добре перемішайте.

Додайте просіяне через сито борошно, ретельно перемішайте тісто віночком до повного зникнення грудочок.

Кабачок очистіть від шкірки і насіння за необхідності, натріть на крупній тертці і викладіть на тісто. Ретельно перемішайте тісто.

Зелень петрушки ретельно промийте під проточною водою, просушіть і дрібно нарубаєте ножем. Викладіть на тісто. Добре перемішайте тісто для оладок.

добре розігрійте Сковороду. Налийте невелику кількість рослинного масла. Столовою ложкою викладіть тісто.

Як тільки зверху з’являться бульбашки, акуратно за допомогою силіконової лопатки переверніть оладки і обсмажте з іншого боку.

Готові оладки подавайте зі сметаною.

Приємного апетиту!

Коржі з кабачків Найбільш смачні оладки з кабачків Оладки з кабачків Оладки з кабачків на сковороді Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку Страви з кабачків на сковороді