З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом овочевого рагу з кабачками баклажанами, картоплею та м’ясом. Таке блюдо чудово підійде тим хто не любить гарніри з круп або макаронних виробів. блюдо виходить корисним за рахунок використання великої кількості овочів і досить ситним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • М’ясо – 500 гр.
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати овочеве рагу з кабачками, баклажанами, картоплею та м’ясом? Баклажани добре вимийте, обсушіть, а потім наріжте середнім за розміром кубиком.

Морква добре промийте під холодною проточною водою і очистіть за допомогою овочечистки від шкірки. Очищену моркву наріжте дрібним кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Потім промийте в холодній проточній воді і наріжте кубиками.

Картоплю ретельно вимийте під водою, потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки і наріжте середнім за розміром кубиком.

Болгарський перець добре вимийте, а потім очистіть від насіння з серцевиною і наріжте кубиками.

Кабачки або цукіні добре промийте, обсушити на кухонному рушнику, а потім наріжте середнім кубиком. Якщо ви використовуєте великий кабачок, то заздалегідь вийміть серцевину разом з насінням, а потім вже наріжте.

Нежирне м’ясо ретельно промийте в проточній воді, а потім обсушити за допомогою паперових рушників, наріжте середніми шматочками.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім подрібніть ножем або пропустіть через прес. У невелику миску викладіть необхідну кількість томатної пасти, потім додайте подрібнений часник, сіль і гострий перець.

Ретельно перемішайте до стану однорідної маси.

Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні, додайте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть нарізану ріпчасту цибулю, періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Потім додайте баклажани, і постійно помішуючи, готуйте приблизно 5-7 хвилин.

Після чого додайте болгарський перець, ретельно перемішайте і протушкувати близько 5 хвилин. Приготовлені овочі покладіть в глибоку каструлю з товстим дном.

Візьміть другу добре розігрійте сковороду, налийте трохи олії і викладіть і підготовлене м’ясо. Трохи посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Обсмажте до золотистої скоринки.

Візьміть ще одну сковороду, добре розігрійте, додайте рослинне або вершкове масло і трохи обсмажте, періодично помішуючи.

У сковороду, в якій обсмажувалися овочі, викладіть нарізані кабачки і трохи обсмажте.

Всі підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку каструлю до обсмаженою овочам, добре перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин.

Потім додайте приготовлений соус добре перемішайте, посоліть і поперчіть, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте рагу 10 хвилин.

Готове овочеве рагу з кабачками, баклажанами, картоплею та м’ясом подавайте порційно, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з картоплею і перцем Овочеве рагу ПП Страви з кабачків на сковороді