Якщо в холодильнику залежалась ряжанка, не поспішайте її викидати. З простроченого продукту виходять смачні і ніжні оладки. Ідеально для швидкого приготування сімейного сніданку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ряжанка прокисшая – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок з простроченої ряжанки. У глибокій ємності збиваємо яйце з цукром і сіллю до утворення пінки.
Вливаємо в яєчну суміш прострочену ряжанку і ретельно перемішуємо. Просіваємо борошно і починаємо замішувати тісто.
Воно повинно вийти гладким і повітряним, без грудочок.
Нагріваємо сковороду з олією. Викладаємо тісто: по 1 столовій ложці на оладок. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.
Викладаємо гарячі оладки на тарілку. Готово, можна подавати до столу!
Оладки без дріжджів і без соди Оладки без молока Оладки без соди Оладки на ряжанці