Якщо в холодильнику залежалась ряжанка, не поспішайте її викидати. З простроченого продукту виходять смачні і ніжні оладки. Ідеально для швидкого приготування сімейного сніданку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Ряжанка прокисшая – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування оладок з простроченої ряжанки. У глибокій ємності збиваємо яйце з цукром і сіллю до утворення пінки.

Вливаємо в яєчну суміш прострочену ряжанку і ретельно перемішуємо. Просіваємо борошно і починаємо замішувати тісто.

Воно повинно вийти гладким і повітряним, без грудочок.

Нагріваємо сковороду з олією. Викладаємо тісто: по 1 столовій ложці на оладок. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Викладаємо гарячі оладки на тарілку. Готово, можна подавати до столу!

Оладки без дріжджів і без соди Оладки без молока Оладки без соди Оладки на ряжанці