Пропоную приготувати дуже смачні оладки з яйцем і цибулею з неймовірно ніжною і повітряної текстурою. Якщо ви любите пиріжки з цибулею і яйцем, ви обов’язково оціните це блюдо. За смаком воно нічим не відрізняється від пиріжків, а готується в кілька разів швидше і простіше. Приготуйте такі оладки своїм рідним на вечерю або сніданок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 4 пера
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати оладки з яйцем з цибулею? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок з яйцем і цибулею. Два курячих яйця, залийте водою, поставте на середній вогонь і варіть приблизно 7 хвилин після закипання. Залишився куряче яйце розбийте в глибоку миску, додайте цукровий пісок і сіль, ретельно перемішайте віночком.

Візьміть глибоку миску, вилийте необхідну кількість кефіру і трохи підігрійте в мікрохвильовці, потім додати харчову соду і ретельно перемішайте до утворення реакції, після чого вилийте в яєчну суміш. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Потім поступово просійте необхідну кількість борошна через дрібне сито.

Ретельно перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком.

Зелений лук ретельно промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Відварені курячі яйця остудіть, очистіть від шкаралупи, промийте під водою і наріжте дрібним кубиком, скориставшись ножем або спеціальним пристосуванням.

Подрібнені інгредієнти поступово введіть в підготовлене тісто і ретельно перемішайте.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на невеликому вогні. Потім налийте необхідну кількість рослинного масла. Скориставшись столовою ложкою, акуратно викладіть тісто на деякій відстані один від одного.

Як тільки краї підрум’яняться, а тісто добре схопиться, за допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до рівномірного золотистого кольору.

Готові оладки викладіть на велику тарілку для подачі. Приготовлені оладки з яйцем і цибулею подавайте на стіл зі сметаною.

Приємного апетиту!

Оладки без розпушувача Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі і сметані Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на сметані без дріжджів