Овочеве рагу в казані – відмінний варіант обіду для всієї родини. Казан дозволяє рівномірно нагрівати блюдо, саме тому інгредієнти не розвалюються, залишаються міцними, але при цьому ніжними. Овочі виходять такими соковитими і ароматними, що просто пальчики оближеш.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свинина або Яловичина або Баранина – 500 гр.
  • Баклажан – 300 гр.
  • Кабачки – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Сало свиняче – 100 гр.
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування овочевого рагу в казані смачний! Сало нарізати невеликими шматочками. Казан прожарити з рослинним маслом, потім злити його і налити свіже. Поставити казан з салом на невеликий вогонь, викласти туди сало і смажити до рум’яного кольору.

Морква помити, очистити і нарізати великими кубиками. Всипати в казан моркву.

Цибулю очистити, дрібно порізати, відправити його в казан.

Часник очистити, пропустити через чеснокодавку, додати в казан. Коли цибуля стане прозорою, витягти з казана цибулю з морквою і часником.

М’ясо помити, просушити, нарізати великими шматочками. Відправити м’ясо в казан з олією. Тушкувати м’ясо до напівготовності.

Баклажани помити, просушити, очистити від шкірки при необхідності, нарізати на невеликі шматочки. На деякий час баклажани замочити у підсоленій воді, щоб пішла гіркість. Потім злити воду, а баклажани відправити в казан.

Всі інгредієнти в казані перемішати, накрити казан кришкою. Тушкувати близько 10 хвилин.

Кабачки помити, просушити, при необхідності зняти з них шкірку і видалити великі насіння. Нарізати кубиками кабачок, відправити в казан.

у казан Налити трохи води.

Додати туди смажені цибулю, моркву і часник. За смаком додати в рагу сіль, цукор і приправи. Все перемішати і тушкувати до м’якості м’яса.

Картоплю помити, очистити, нарізати кубиками. Ввести картоплю до інших інгредієнтів. Тушкувати під кришкою до напівготовності картоплі.

Помідори помити, просушити, нарізати часточками. Помідори відправити в казан.

Все ще раз ретельно перемішати і тушкувати ще 10 хвилин. Дуже смачне і ароматне овочеве рагу в казані можна подавати. Смакота!

Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачками і м'ясом Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею Овочеве рагу з кабачків і помідором Овочеве рагу з картоплею і баклажанами Овочеве рагу з картоплею і помідорами Овочеве рагу з м'ясом і баклажанами Овочеве рагу з яловичиною