Сьогодні представляю вашій увазі рецепт овочевого рагу з фаршем, капустою і кабачком. Варіантів приготування овочевого рагу досить багато. Рецепт залежить і від смакових уподобань, і від наявності тих або інших овочів у будинку. У будь-якому випадку, рагу практично завжди виходить соковитим і смачним. А якщо об’єднати овочі з фаршем, страва стане ще більш насиченим і поживніший. Фарш попередньо обсмажуємо до рум’яної скоринки – це посилить характерний м’ясний аромат готовому рагу. При подачі не забуваємо щедро порцію посипати зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Горошок зелений – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Як приготувати овочеве рагу з фаршем, капустою і кабачком? Моркву чистимо від шкірки і моєму.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо.

Моркву нарізаємо тонкими кружальцями, ріпчасту цибулю – напівпрозорими полукружиями.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану і кладемо в нього фарш.

Обсмажуємо його на середньо-високій температурі до появи легкого рум’янцю. Не забуваємо ретельно заважати фарш лопаткою, щоб м’ясна маса не збивалась грудками.

Коли фарш почне рум’янитися, додаємо до нього підготовлені цибулю з морквою, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати протягом п’яти-семи хвилин.

Капусту промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо її упоперек на тонкі смужки.

Злегка обжимаем капусту руками, щоб пом’якшити волокна.

Кладемо її в сковороду, перемішуємо всі разом і готуємо п’ять-сім хвилин.

Кабачок миємо й обсушуємо. Якщо плід молодий, використовуємо його цілком. Якщо кабачок встиг дозріти і загрубеть, то зрізаємо шкірку з нього, а насіння витягуємо.

Нарізаємо підготовлений кабачок невеликими шматочками і відправляємо в сковороду.

Масу перемішуємо і готуємо протягом десяти хвилин.

Після закінчення зазначеного часу додаємо в рагу зелений горошок і готуємо ще п’ять хвилин.

Після цього кладемо сіль, чорний мелений перець, також можна додати будь-які спеції за смаком.

Перемішуємо рагу і знімаємо з плити. Даємо страві трохи постояти під кришкою перед подачею: рагу злегка охолоне й стане більш насиченим.

Розкладаємо його по порційних тарілках і посипаємо рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу з м'ясом і капустою Овочеве рагу ПП ПП рецепти з кабачків