Сьогодні представляю вашій увазі рецепт овочевого рагу з фаршем, капустою і кабачком. Варіантів приготування овочевого рагу досить багато. Рецепт залежить і від смакових уподобань, і від наявності тих або інших овочів у будинку. У будь-якому випадку, рагу практично завжди виходить соковитим і смачним. А якщо об’єднати овочі з фаршем, страва стане ще більш насиченим і поживніший. Фарш попередньо обсмажуємо до рум’яної скоринки – це посилить характерний м’ясний аромат готовому рагу. При подачі не забуваємо щедро порцію посипати зеленню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Горошок зелений – 0.5 склянки
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Як приготувати овочеве рагу з фаршем, капустою і кабачком? Моркву чистимо від шкірки і моєму.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо.
Моркву нарізаємо тонкими кружальцями, ріпчасту цибулю – напівпрозорими полукружиями.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану і кладемо в нього фарш.
Обсмажуємо його на середньо-високій температурі до появи легкого рум’янцю. Не забуваємо ретельно заважати фарш лопаткою, щоб м’ясна маса не збивалась грудками.
Коли фарш почне рум’янитися, додаємо до нього підготовлені цибулю з морквою, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати протягом п’яти-семи хвилин.
Капусту промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо її упоперек на тонкі смужки.
Злегка обжимаем капусту руками, щоб пом’якшити волокна.
Кладемо її в сковороду, перемішуємо всі разом і готуємо п’ять-сім хвилин.
Кабачок миємо й обсушуємо. Якщо плід молодий, використовуємо його цілком. Якщо кабачок встиг дозріти і загрубеть, то зрізаємо шкірку з нього, а насіння витягуємо.
Нарізаємо підготовлений кабачок невеликими шматочками і відправляємо в сковороду.
Масу перемішуємо і готуємо протягом десяти хвилин.
Після закінчення зазначеного часу додаємо в рагу зелений горошок і готуємо ще п’ять хвилин.
Після цього кладемо сіль, чорний мелений перець, також можна додати будь-які спеції за смаком.
Перемішуємо рагу і знімаємо з плити. Даємо страві трохи постояти під кришкою перед подачею: рагу злегка охолоне й стане більш насиченим.
Розкладаємо його по порційних тарілках і посипаємо рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу з м'ясом і капустою Овочеве рагу ПП ПП рецепти з кабачків