Овочеве рагу, приготоване в самий розпал овочевого сезону – це корисне блюдо, яке, до речі, доведеться до м’ясного або рибного блюда, а також може з гідністю їх замінити. Велике розмаїття свіжих овочів: ситний картоплю і дієтичний кабачок, відмінно поєднуються з морквою, кольоровий і білокачанної капустою. Смак овочів доповнює томатна паста і свіжа зелень, виходить дуже апетитне блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква (середня) – 1 шт.
- Картопля – 5 – 6 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Капуста цвітна – 100 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати овочеве рагу з капустою, кабачками і картоплею? Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 5-10 хвилин у холодній воді, щоб він не дратував очі. Після чого цибулю шаткуємо великими півкільцями.
Моркву чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо великими півкільцями.
В попередньо розігріту глибоку сковороду або каструлю з оливковою олією викладаємо цибулю, обсмажуємо його на середньому вогні 2-3 хвилини, потім додаємо до цибулі моркву. Перемішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
У склянку з водою наливаємо відфільтровану воду і розводимо в ній томатну пасту. Додаємо в сковороду до овочів, перемішуємо і залишаємо овочі тушкуватися на середньому вогні 7-10 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
Картоплю чистимо, промиваємо і шаткуємо великими кубиками. Викладаємо картоплю в каструлю, додаємо склянку води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо 3-4 хвилини.
В цей час промиваємо і тонко шаткуємо білокачанну капусту. Потім викладаємо її до картоплі, додаємо сіль і перець, перемішуємо і залишаємо тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.
Кабачок промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Кабачок у нас молодий, тому шкірку ми не зчищаємо. Шаткуємо кабачок великими шматочками і додаємо в каструлю до капусти і картоплі. Потім додаємо дрібно нарізаний зелений лук.
Через 2-3 хвилини після додавання кабачка в каструлю кладемо промиту і розділену на суцвіття цвітну капусту, потім додаємо пасеровані цибулю і моркву з томатною пастою. Всі овочі добре перемішуємо, додамо щіпку каррі і залишаємо гаситися під кришкою на повільному вогні 10-15 хвилин.
Готове рагу знімаємо з вогню і залишаємо ще на 10-15 хвилин під кришкою, щоб він настоявся. Після чого тепле овочеве рагу розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачків на сковороді Овочеве рагу з кольоровою капустою