Для овочевого плову в мультиварці знадобиться рис, цибулю, моркву, болгарський перець, помідор, часник, зелень і масло. Сіль і спеції додаємо, виходячи з власних смакових переваг. Плов вийдуть насиченим, соковитим і в той же час досить легким, так ні м’яса, ні тваринного жиру в ньому немає.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис довгозерний – 1 склянка
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 2 – 3 гілки
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування овочевого плову в мультиварці. У чашу мультиварки вливаємо таку кількість рослинного масла, щоб воно покрило дно шаром в один-півтора сантиметри. Встановлюємо чашу в мультиварку і включаємо режим «Смаження». Розігріваємо олію до гарячого стану. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики. Висипаємо в розігріте масло цибулю, обсмажуємо його пару хвилин до прозорості, не забуваючи помішувати.
Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Як варіант, можна порізати її на тонкі брусочки-соломку. Закладаємо моркву в чашу до цибулі, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати при помішуванні пару хвилин, до м’якості моркви.
На черзі – болгарський перець. Промиваємо його, вирізаємо плодоніжку і видаляємо насіннєве вміст. М’якоть ріжемо на квадратики і висипаємо їх у чашу до моркви і цибулі. Смажимо три-чотири хвилини.
Наступний інгредієнт – помідор. Миємо, обсушуємо, ріжемо великими шматками. Закладаємо томат в чашу мультиварки, перемішуємо з загальної засмажкою. Тушкуємо три-чотири хвилини. В кінці додаємо сіль, чорний мелений перець за смаком.
Паралельно готуємо рис: поміщаємо його в друшляк і промиваємо під струменем проточної води до прозорості. Викладаємо його поверх обсмажених овочів в чашу. Вливаємо таку кількість гарячої води, щоб вона покрила рис на півтора-два сантиметри. Досолює за смаком, враховуючи, що рис «забере» частина солі. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Плов».
Після закінчення часу програми «Плов» мультиварку вимикаємо. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Зелень миємо, обсушуємо і дрібно подрібнюємо ножем. Додаємо в приготований плов зелень і кашку з часнику, злегка і акуратно перемішуємо і закриваємо кришкою. Даємо настоятися в режимі підігріву ще десять хвилин.
Готовий плов розкладаємо по порційних тарілках і подаємо в гарячому вигляді. Найкращий супровід – салат зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без моркви Плов в мультиварці Плов в мультиварці Панасонік Плов в мультиварці Поларіс