Традиційні паски на Великдень вже давно стали буденними і не так радують сім’ю. Виправити ситуацію дуже просто: необхідно трохи змінити рецепт паски, додавши в нього нові інгредієнти. Паска краффин з маком урізноманітнює пасхальне меню, він виходить дуже смачним і ароматним, з хрусткою скоринкою і ніжним м’якушем. Вам і вашій родині обов’язково сподобається!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 430 гр.
  • Цукрова пудра – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Мак – 100 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 0.25 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати паску краффин з маком. У глибокій мисці змішати 160 г теплого молока, сухі дріжджі, 50 г цукру, 80 г борошно, все акуратно перемішати і залишити в теплому місці на годину.

Жовтки відокремити від білків. Білки поставити в холодильник. Жовтки ввести у тісто. Туди ж додати 75 г теплого молока, 70 г цукру, сіль і розтоплене на водяній бані вершкове масло. Поступово вмішати в тісто борошно до отримання однорідної консистенції. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на кілька годин.

Готове піднялося тісто вимісити, розтягнути в квадрат.

Скласти тісто втричі.

Знову розтягнути в квадрат, скласти втричі. Залишити тісто на годину в такому положенні.

Для начинки розтерти мак в кавомолці. У глибокій мисці змішати мак з 80 г цукру і 1 білком. Тісто знову розтягнути в квадрат, рівномірно викласти на нього маково-цукрову начинку. Згорнути тісто в рулет, зігнути навпіл. Викласти тісто у форму, залишити на годину для збільшення тесту в обсязі. Розігріти духовку до 200 градусів, поставити в неї тісто, випікати 40 хвилин.

Для глазурі збити білки з цукровою пудрою, покрити готову паску краффин з маком глазур’ю, дати трохи охолонути. Смакота!

Великодні паски без родзинок Здобні великодні паски Маленькі паски Паски краффины великодні