На Великдень хочеться приготувати якомога більше смачних, ароматних солодощів! Дуже м’якими і смачними виходять паски з сирного тіста. За бажанням, можна додати сухофрукти, родзинки або мигдальні пелюстки. Чаювання з таким ласощами буде просто чудовим!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для опари: –
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 40 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ізюм – 70 гр.
  • Цукрова пудра – 70 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати паску краффин з сиром? Для приготування опари підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому дріжджі, змішуємо масу з борошном і цукром. Накриваємо її рушником і залишаємо настоятися на 40 хв у теплому місці.

Тепер у готову опару додаємо решту тепле молоко, сир, вершкове масло, яйця, цукор, а також ванільний цукор і сіль.

Готову масу перемішуємо міксером до однорідної.


Вводимо поступово борошно і замішуємо тісто.

Формуємо з тіста кулю, змащуємо її оливковою олією, зверху накриваємо вологим рушником і знову ставимо в тепле місце на 1,5 години.

Ділимо тісто на 3 частини, дві побільше і одну поменше. Залишаємо тісто ще на 10 хвилин, відпочити.

Стільницю посипаємо борошном, щоб тісто не прилипало розкачуємо кожен шматочок тіста, посипаємо його родзинками і звертаємо в рулетик.

Коли всі готові рулетики, розрізаємо великі з них уздовж, але не до кінця, а залишаємо неразрезанными 2 -3 див.

Тепер скручуємо рулетики, розрізом назовні до неразрезанного кінця. Коли дійшли до нього, починаємо скручувати поверх цього другий рулет, а потім третій.

Форму для випічки застеляємо пергаментом і перекладаємо на нього паска. Залишаємо готову паску підходити ще на 60 хв., а потім випікаємо в розігрітій духовці при 190 градусах 10 хв. Зменшуємо температуру до 180 і запікаємо ще півгодини.

Готову паску посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Великодні паски як кекси Маленькі паски Паски краффины великодні Соковиті паски на Великдень Страви на Великдень