Пропонуємо вам дуже простий, але від цього не менш смачний рецепт сирної паски, нейтральний смак сиру в якій, доповнений яскравими помаранчевими нотами, за рахунок використання цедри і джему. А ніжну структуру великодня доповнює мак. Спробуйте – це запаморочливе поєднання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Апельсиновий джем – 250 мл
  • Мак – 3 ст. л.
  • Цукати (апельсинові) – 50 гр.
  • Сметана 20% або Сметана 26% – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Апельсин – для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати сирну паску на 500 гр. сиру, насипте в миску насіння маку і залийте їх окропом. Залиште їх набухати на півгодини. Потім відкиньте мак на сито, дайте стекти всій зайвої рідини і після цього розімніть насіння маку в ступці або подрібніть блендером.

Сир і сметану помістіть в глибоку ємність і змішайте. Використовуйте молочні продукти з максимальною жирністю, яку зможете знайти, а краще всього придбайте домашні. На цьому етапі не потрібно протерти сир через сито, так як в подальшому, ми будемо пробивати масу заглибним блендером. До сиру зі сметаною, додайте розм’якшене вершкове масло, нарізані апельсинові цукати і апельсиновий джем.

Подгружным подрібнюємо блендером всі інгредієнти до того моменту, поки сирна маса не стане однорідною.

До підготовленої сирної маси додайте мак і перемішайте. Основа для пасхи готова, залишилося сформувати її.

Зберіть пасочницу і поставте її на глибоку тарілку, в яку згодом буде стікати зайва рідина. Змочіть марлю, складають її в декілька шарів і застеліть форму. Намагайтеся, щоб у вас не виходили заломи і складки, інакше зовнішній вигляд великодня буде неакуратним. Краї марлі залиште звисати з зовнішньої сторони форми.

Помістіть підготовлену сирну масу в пасочницу. Кілька разів струсніть її, щоб у майбутній великодня не було порожнеч.

Звисаючими краями марлі накрийте сирну масу. Зверху поставте тарілку або блюдце, на яке помістіть вантаж. Поставте цю конструкцію в холодильник на добу. Періодично міняйте тарілку під пасочницей, зливаючи при цьому сироватку.

Через 24 години дістаньте готову паску з холодильника. Зніміть вантаж, відгорніть краї марлі і поставте форму з паскою на тарілку широкою стороною вниз. Потім розберіть пластикові бортики форми і акуратно зніміть марлю.

Прикрасьте сирну паску за вашим бажанням. Для пасхи з апельсиновими нотками і маком дуже актуально буде і прикраса з апельсина і макових насіння.

Смачного!

Класична сирна паска паски з маком ПП сирна паска Святковий стіл на Великдень Страви на Великдень