Паска на сметані виходить вологим, соковитим, м’яким. Він володіє приємним вершковим смаком. У таку традиційну пасхальну випічку бажано використовувати родзинки та інші цукати.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукати – 200 гр.
- Родзинки – 60 гр.
Процес приготування:
Як приготувати паску на сметані в хлібопічці? Родзинки разом з цукатами обшпарити окропом. Борошно просіяти окремо двічі. Скласти всі складові в чашу хлібопічки. Всипати сіль з одного боку, цукор – з іншого. У центрі в ямку висипати дріжджі.
Запустити режим «Звичайний хліб» на 1 годину.
Після замісу тіста кулю повинен бути досить тугим. Якщо тісто вийшло рідким, всипати ще борошна.
Коли програма закінчить свою дію, вийняти паска з родзинками і цукатами з хлібопічки, остудити до кімнатної температури, накривши рушником.
Зберігається такий паска близько 1 тижня в прохолодному місці.
Випічка має гарний пружний м’якуш волокнистий.
Приємного апетиту!
Великодні паски на сухих дріжджах Кекси в хлібопічці паска з родзинками в хлібопічці Паски з начинкою великодні Повітряні великодні паски Соковиті паски на Великдень