Паска на сметані виходить вологим, соковитим, м’яким. Він володіє приємним вершковим смаком. У таку традиційну пасхальну випічку бажано використовувати родзинки та інші цукати.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукати – 200 гр.
  • Родзинки – 60 гр.

Процес приготування:

Як приготувати паску на сметані в хлібопічці? Родзинки разом з цукатами обшпарити окропом. Борошно просіяти окремо двічі. Скласти всі складові в чашу хлібопічки. Всипати сіль з одного боку, цукор – з іншого. У центрі в ямку висипати дріжджі.

Запустити режим «Звичайний хліб» на 1 годину.

Після замісу тіста кулю повинен бути досить тугим. Якщо тісто вийшло рідким, всипати ще борошна.

Коли програма закінчить свою дію, вийняти паска з родзинками і цукатами з хлібопічки, остудити до кімнатної температури, накривши рушником.

Зберігається такий паска близько 1 тижня в прохолодному місці.

Випічка має гарний пружний м’якуш волокнистий.

Приємного апетиту!

Великодні паски на сухих дріжджах Кекси в хлібопічці паска з родзинками в хлібопічці Паски з начинкою великодні Повітряні великодні паски Соковиті паски на Великдень