На світле свято Великодня хочеться приготувати щось особливе, що порадувало б всю сім’ю. Сирна паска – ніжний десерт, який ідеально завершить пасхальну трапезу і сподобається всім домашнім. Приготуємо її з вареним згущеним молоком і цукатами. А для текстури додамо подрібнені горішки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир 9% – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Варена згущене молоко – 250 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цукати – 50 гр.
- Горіхи – 50 гр.
Процес приготування:
Для приготування сирної паски з вареним згущеним молоком і цукатами зручно використовувати блендер – сир не доведеться протирати через сито, так як прилад і так добре розіб’є всі крупинки. Сир кладемо в чашу, додаємо до нього м’яке вершкове масло, сметану, вводимо варене згущене молоко.
Змішуємо всі інгредієнти в чаші блендера, одночасно подрібнюючи їх до отримання однорідної, гладкої маси.
Попередньо обсмажені на сухій сковороді горіхи рубаємо в дрібну крихту. Цукати нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо горіхи і цукати в сирну масу, перемішуємо.
Пасочницу вистилаємо зсередини марлею, складеною в два-три шари. Заповнюємо форму приготовленої сирною масою. Краї марлі піднімаємо вгору і закриваємо сирну масу. Зверху ставимо невеликий вантаж, наприклад, банку або пляшку з водою. Ставимо всю конструкцію в холодильник на десять-дванадцять годин – сирна маса повинна ущільнитися, а зайва сироватка – стекти. Не забуваємо поставити під форму з паскою тарілку для стікання сироватки.
З готової великодня знімаємо гніт, марлю розкриваємо і акуратно перевертаємо десерт на сервірувальне блюдо. За бажанням, поверхню паски можна прикрасити кондитерської посипкою, тертим шоколадом.
Смачного!