«Боярська» великдень з безліччю дуже смачних інгредієнтів, таких як, вершки, горіхи і цукати. Сирний десерт виходить таким ніжним, що миттєво тане в роті. Гості точно будуть просити добавки!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Сир – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Вершки 33% – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Родзинки – 1 ст. л.
  • Мигдаль – 1 ст. л.
  • Цукати – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Кардамон – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати сирну паску з желатином і вершками? М’яке вершкове масло перетираємо з цукром дочиста і поступово вводимо жовтки і желатин. Розмішуємо до повного розчинення цукрових кристалів і залишаємо до набухання желатину. Сюди ж, за смаком додаємо ванілін і кардамон.

Сир перетираємо через металеве сито або подрібнюємо за допомогою заглибного блендера. Дії повторюємо до отримання однорідної маси без жодної грудочки. Далі додаємо цукати, горіхи і сухофрукти.

Жирні вершки збиваємо вінчиком або міксером до появи стійких піків. Потім збиті вершки акуратно і поступово вводимо в сирну масу, перемішуючи силіконової лопаткою, як би зверху вниз. В результаті, отримуємо пишну і ніжну масу.

Марлю складаємо удвічі, змочують у воді і віджимаємо, устеляємо форму. Викладаємо отриману сирну масу, а зверху встановлюємо гніт і прибираємо в холодильну камеру до повного застигання, приблизно на 5-6 годин.

Виймаємо великдень з холодильника, акуратно виймаємо з форми і знімаємо марлю. Прикрашаємо на свій смак і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Класична сирна паска Святковий стіл на Великдень Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з вершками Сирна паска з горіхами Сирна паска з родзинками