Як альтернатива великодніх куличам з родзинками, у цьому рецепті пропонується приготувати цю святкову випічку з маком і горіхами. Її оцінять не лише шанувальники макової здоби. Мак і подрібнені горіхи добре доповнюють тісто і надають куличам новий смак. Можна приготувати паски у вигляді краффинов з маково-горіховою начинкою, але ми додамо їх прямо в тісто. Замішуємо тісто на свіжих дріжджах, тоді воно добре підійде. Рецепт нескладний.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 700 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Свіжі дріжджі – 60 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Мак – 100 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Ванільний цукор – 8 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати паску з маком і горіхами. У посуд для замішування тіста налийте тепле молоко, розкришите в нього свіжі дріжджі, насипте трохи цукру і 1 склянку борошна і перемішайте до однорідного стану. Це буде опарою для тіста. Потім посуд прикрийте серветкою і залиште в теплі на 20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
Курячі яйця розділити на білки і жовтки і потім білки в окремій мисочці збийте вінчиком до пишного стану. Цю масу перекладіть до неї опарі.
Шматочок вершкового масла розтопіть будь-яким способом, остудіть і перелийте до опарі. Жовтки в іншому посуді розітріть зі звичайним і ванільним цукром. Їх також перекладіть в опарі.
Мак на 10 хвилин замочіть в гарячій воді і потім відкиньте на сито, застеливши його шматочком марлі. Будь-яким способом подрібніть в дрібну крихту очищені волоські горіхи.
Потім до опарі перекладіть замочений мак і волоські горіхи. Пшеничне борошно просійте на сито. Пересипте її до решти інгредієнтів і руками замісіть тісто.
Посуд з тестом прикрийте серветкою і на 2,5 години поставте в тепло, щоб тісто добре підійшло і збільшилося в об’ємі в 2-3 рази.
Після закінчення цього часу тісто трохи обімніть і розкладіть у формочки для випічки, змастити їх олією. Заповніть Формочки тестом не більше ніж на 1/3 їх об’єму. Залиште паски для вистоювання на 20 хвилин, потім випікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25-30 хвилин.
Спечені паски з маком і горіхами спочатку остудіть, а потім красиво декоруйте по своєму смаку.
Смачною і вдалою випічки!
Великодні паски на вершковому маслі Здобні великодні паски паски з горіхами Паски з начинкою великодні Паски на Великдень паску на живих дріжджах Святковий стіл на Великдень