Сирна паска – прекрасна альтернатива класичним великодніх куличам. Додавання в тісто сиру робить такий паска ніжним і дуже смачним. Готується така випічка недовго, не вимагаючи при цьому спеціальних навичок. Відійдіть від традиційної великодньої випічки і порадуйте сім’ю ароматними сирними пасками.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Крохмаль картопляний – 200 гр.
  • Яйце – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 4 шт.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Ванілін – 250 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Глазур для прикраси
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати паску з сиром без дріжджів? Начинку для паски у вигляді родзинок необхідно залити окропом, щоб він розм’як. Вже можна включити духовку і розігріти її до температури 180 градусів.

Потім приступаємо до тесту. У глибокій ємності з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукровий пісок, збиваємо дані компоненти міксером.

До отриманої масі слід додати сир і курячі яйця, продовжуючи при цьому працювати міксером. Сирна маса у результаті повинна вийти однорідною, без грудочок.

Після цього всипаємо в робочу ємність необхідну кількість крохмалю, розпушувача, пшеничного борошна і ванільного цукру. Спочатку все можна перемішати звичайною ложкою, потім знову все необхідно збити міксером до утворення однорідного і еластичного тіста.

Розм’якшений родзинки обсушуємо паперовим рушником.

Далі начинку вмішуємо в тісто таким чином, щоб родзинки максимально рівномірно розподілився.

Підготовлене тісто з родзинками розкладаємо по формах. Можна використовувати як паперові, так і металеві ємності. Тісто повинне займати приблизно половину від обсягу форми.

В розігріту духовку ставимо випікатися сирні паски на 35-40 хвилин (невеликі за розміром паски вимагає менше часу – приблизно 20 хвилин).

Остиглі паски за бажанням покриваємо глазур’ю і прикрашаємо кондитерської посипкою.

Приємного вам чаювання!

Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі паска без дріжджів з родзинками паска з родзинками класичний Повітряні великодні паски Сирні паски Страви на Великдень