Хлібопічка з успіхом допоможе в приготуванні паски. В ній зручно замішувати тісто і випікати сам виріб. Даний рецепт розрахований для хлібопічки LG, згідно потрібному порядку закладки інгредієнтів та їх вазі. Вже спечений паска пропонуємо покрити глазур’ю. Всі подробиці наочно викладені в покрокових фото.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Молоко коров’яче (топлене) – 100 мл
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Масло вершкове (розм’якшене) – 160 гр.
- Сіль – 1 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сухі дріжджі – 2.5 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Цукрова пудра – 225 гр.
- Вода – 3 ст. л.
- Кондитерська посипання – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати паску хлібопічка LG легко! Родзинки ретельно промиваємо гарячою водою.
Поміщаємо його в друшляк, даємо рідини стекти.
Далі розсипаємо ізюм по паперового рушника і даємо йому обсохнути.
В чашу хлібопічки вливаємо спочатку рідкі інгредієнти: тепле молоко, яйця.
Після додаємо сухі компоненти: просіяне борошно, дріжджі, сіль, ванілін, цукровий пісок.
Також додаємо нарізане кубиками, розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло.
Встановлюємо чашу в хлібопічку, вибираємо режим «Спеціальний». Колір скоринки потрібен «Світлий», час роботи – 3 години 40 хвилин.
Включаємо хлібопічку. Через п’ятнадцять хвилин пролунає сигнал – час додати родзинки.
Відкриваємо прилад і розсипаємо підготовлений родзинки по поверхні тіста. Закриваємо хлібопічку і даємо приладу далі продовжити свою роботу.
Після закінчення встановленого часу пролунає сигнал – паска акуратно витягуємо з чаші і даємо йому охолонути, поклавши на решітку на одну із сторін.
Для приготування глазурі в окремому посуді змішуємо цукрову пудру з водою. Підливаємо Воду невеликими порціями, щоб регулювати консистенцію.
Наносимо приготовану глазур на повністю остиглий паска і відразу посипаємо кондитерської посипкою, щоб вона встигла причепитися.
Приємного апетиту!
Ванільні великодні паски Віденське тісто для пасок Здобні великодні паски Кекси в хлібопічці паска з родзинками в хлібопічці Паски з начинкою великодні Пшеничний хліб в хлібопічці Солодкі паски