Щоб паска вийшов смачним і насиченим, замішуємо тісто обов’язково на молоці. Дріжджі пропонуємо використовувати сухі. В якості смакових добавок візьмемо курагу, родзинки і кедрові горіхи – таке поєднання додасть тесту одночасно солодкі нотки, легку кислинку і виражений горіховий нюанс. М’якуш виходить повітряним, пористим, скоринка – щільною, золотистою. Фінальний штрих – цукрова глазур на поверхні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Ізюм – 165 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Курага – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Кедрові горіхи – 30 гр.
  • Цукрова пудра – 0.5 склянки
  • Лимонний сік – 2 – 3 ч. л.
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Готувати паску на молоці у хлібопічці легко! У чашу вливаємо тепле молоко.

Слідом додаємо яйце. Вершкове масло ріжемо на шматочки і викладаємо в чашу. Закладаємо сіль, ванілін, цукровий пісок. Курагу і родзинки промиваємо в теплій воді і обсушуємо на рушник. Курагу ріжемо на невеликі кубики, співмірні родзинок. Висипаємо в чашу подрібнену курагу, родзинки і кедрові горіхи.

Поверх покладених інгредієнтів просіваємо борошно пшеничне, висипаємо сухі дріжджі.

Поміщаємо чашу в хлібопічку, закриваємо кришку і вибираємо режим «Здоба». Вага – 1000 гр, колір кірочки – середній. Натискаємо «Старт». Хлібопічка автоматично виставляє час замісу, розстойки і випічки вироби.

Коли пролунає сигнал готовності паски, відкриваємо кришку, дістаємо чашу і отримуємо готову паску.

Даємо випічці охолонути. Готуємо глазур. Для цього в миску висипаємо цукрову пудру. Вливаємо маленькими порціями лимонний сік і перемішуємо все разом до одержання густої маси. Отриманої глазур’ю змащуємо поверхню теплого паски, даємо масі стекти по краях і сформувати характерні декоративні патьоки. Посипаємо зверху кондитерської посипкою. Зберігаємо паску в закритому посуді, щоб він залишався м’яким.

Смачного!

Великодні паски Великодні паски в хлібопічці Віденське тісто для пасок паска з родзинками в хлібопічці паска з родзинками і горіхами Паски на Великдень паску класичний Тісто для пасок у хлібопічці