Торт їх печінки – смачний і оригінальний варіант закуски. Є багато варіацій для начинки такого блюдо. Ми пропонуємо приготувати печінковий торт листковий з борошняними млинцями. Ситно і просто!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свиняча печінка або Яловича печінка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для млинців: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати печінковий торт з млинцями, ретельно промиваємо печінку. Для торта підійде як свиняча, так і яловича.

Печінку ріжемо на невеликі шматочки і пропускаємо їх через м’ясорубку.

Цибулю очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Можна пропустити через м’ясорубку.

Перемелену печінка кладемо в одну ємність з подрібненою цибулею. Розбиваємо до них яйця.

Додаємо до інгредієнтів сіль і перець. Стільки, скільки вважаєте за потрібне. Перемішуємо вміст.

Просіваємо борошно і знову змішуємо печінковий тісто. Готово, тепер можна обсмажити печінкові млинці на сковороді.

Вливаємо молоко, злегка збиваємо з тестом до однорідності.

Готуємо млинці. Тісто можна приготувати за зручним для вас рецептом. Обсмажуємо і охолоджуємо. Перший млинець викладаємо на плоску тарілку, обмазуємо майонезом. Якщо ваші млинці вийшли тонкими, то для одного шару їх можна використовувати 2-3 штуки.

Викладаємо шар з печінкового млинця. Знову обмазуємо майонезом. Далі формуємо весь торт, формуючи шари.

Готовий тортик деякий час охолоджуємо в холодильнику. Потім посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею