Торт їх печінки – смачний і оригінальний варіант закуски. Є багато варіацій для начинки такого блюдо. Ми пропонуємо приготувати печінковий торт листковий з борошняними млинцями. Ситно і просто!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свиняча печінка або Яловича печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Майонез – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
- Для млинців: –
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати печінковий торт з млинцями, ретельно промиваємо печінку. Для торта підійде як свиняча, так і яловича.
Печінку ріжемо на невеликі шматочки і пропускаємо їх через м’ясорубку.
Цибулю очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Можна пропустити через м’ясорубку.
Перемелену печінка кладемо в одну ємність з подрібненою цибулею. Розбиваємо до них яйця.
Додаємо до інгредієнтів сіль і перець. Стільки, скільки вважаєте за потрібне. Перемішуємо вміст.
Просіваємо борошно і знову змішуємо печінковий тісто. Готово, тепер можна обсмажити печінкові млинці на сковороді.
Вливаємо молоко, злегка збиваємо з тестом до однорідності.
Готуємо млинці. Тісто можна приготувати за зручним для вас рецептом. Обсмажуємо і охолоджуємо. Перший млинець викладаємо на плоску тарілку, обмазуємо майонезом. Якщо ваші млинці вийшли тонкими, то для одного шару їх можна використовувати 2-3 штуки.
Викладаємо шар з печінкового млинця. Знову обмазуємо майонезом. Далі формуємо весь торт, формуючи шари.
Готовий тортик деякий час охолоджуємо в холодильнику. Потім посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею