Рецепт для справжніх любителів болгарського перцю. Шматочки цього соковитого овоча присмачені ароматними спеціями і томатним соком, який лише підсилює природний смак перцю. Рекомендуємо використовувати перець різних кольорів – так заготівля виходить ще гарнішим і апетитніше. Томатний сік можна використовувати як домашнього приготування, так і магазинний з пакета. Важливий момент: в покупному соку вже міститься сіль, тому при додаванні солі в заготовку варто бути обережніше.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Болгарський перець солодкий – 5 кг
  • Томатний сік – 3 л
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати перець шматочками в томатному соку. Болгарські перець ретельно промиваємо проточною водою. Після промивання розрізаємо кожен плід навпіл і отримуємо насіння. Кінчиком ножа вирізаємо плодоніжку.

Підготовлені половинки перців розрізаємо вздовж на дві-три часточки. Отримані шматочки не повинні бути дуже тонкими і дрібними.

Томатний сік в зазначеній кількості наливаємо в об’ємну каструлю. Ставимо каструлю на плиту і нагріваємо сік до кипіння.

В процесі нагрівання томатного соку додаємо в нього обидва види перцю, лаврове листя, гвоздику, цукровий пісок і сіль. Якщо в томатному соку вже міститься сіль, то кількість доданої солі скорочуємо за смаком. Вливаємо в сік також рослинне масло і оцтову есенцію. З моменту закипання варимо томатну масу протягом двох-трьох хвилин.

Після закінчення зазначеного часу занурюємо в киплячий сік нарізаний болгарський перець, перемішуємо і знову доводимо масу до кипіння. Після закипання варимо перці п’ятнадцять хвилин.

Гарячі перці разом з томатним соком розкладаємо по попередньо простерилизованным і обсушенным банкам і закручуємо сухими стерильними кришками. Заготовки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і закутуємо теплою ковдрою. У такому положенні даємо банкам повільно охолонути, після чого прибираємо їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Салати з болгарського перцю на зиму