Ароматне лечо можна подавати як самостійну закуску, так і в якості заправки до основних страв. Заготівля з зелених помідорів зробить класичний рецепт більш цікавим і насиченим смаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Томатний соус – 1 л

Процес приготування:

Готувати лечо із зелених помідорів легко! Ретельно промиваємо всі овочі під холодною водою. Моркву очищаємо від шкірки і пропускаємо через велику або середню терку.

Зелені помідори нарізаємо шматочками середнього розміру.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями.

Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо тонкими смужками.

Розігріваємо велику сковороду з рослинним маслом. Викладаємо всі овочі і тушкуємо їх на повільному вогні 1 годину. У цей час не забуваємо посолити вміст. Також страву постійно перемішуємо, щоб уникнути пригорання.

Через годину до овочів додаємо томатний соус, перемішуємо і продовжуємо готувати ще 25 хвилин.

Після чого лечо із зелених помідорів готово. Можна знімати з вогню, пробувати чи відправляти на зберігання.

Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Лечо з перцю на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без оцту на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з цибулею на зиму