Лечо з шматочків солодкого перцю в томатному соусі з прянощами без стерилізації вариться 15 хвилин. Приготуйте просту, швидку і дуже смачну закатку тривалого строку зберігання з зменшеною кількістю оцту.
Інгредієнти: на 2.8 л.
- Болгарський перець солодкий – 2,7 кг
- Томатна паста – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати перець в томатній пасті на зиму. Перець вимийте ретельно.
Розріжте його навпіл і виріжте коробочку з насінням.
перець Наріжте соломкою.
Якщо брати відразу по кілька шматочків і нарізати – процес буде йти швидше.
І відразу розріжте соломку на кілька частин поперек, щоб вийшли невеликі кубики.
Зважте шматочки перцю. Повинно вийти чистого продукту 2-2,3 кг У воді розведіть сіль, пасту, цукор і оцет, масло і всипте лаврушку з горошинами перцю. Поставте маринад на вогонь, закип’ятити.
Зменшіть вогонь, покладіть отвешенный перець, розмішайте і варіть 15 хвилин, помішуючи.
Розподіляйте аджику по банкам, закупорьте і укутайте. Дайте банкам повільно охолонути 8 годин.
Приємного апетиту!
Салати з болгарського перцю на зиму