Пропоную приготувати ароматну закуску з болгарського перцю. Маринований перець в томатному соусі виходить досить ароматним і яскравим не тільки за кольором, але і за смаком. Закуску можна подавати як самостійне блюдо або використовувати для приготування страв, наприклад голубців.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 1,2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати перець, маринована в томатному соусі, помідори і болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть. Помідори розріжте навпіл, видаліть плодоніжку, а потім пропустіть через соковижималку. Також можна скористатися м’ясорубкою або блендером, але в цьому випадку томатну масу потрібно буде протерти через сито. Томатний сік вилийте в каструлю з товстим дном і поставте на середній вогонь.

Тим часом болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте на 4-6 частин залежно від розміру, щоб вийшли шматочки.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими пластинками.

В томатну заливку додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, рослинної олії, нарізаний часник і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 3-5 хвилин.

Нарізаний болгарський перець викладіть в киплячий томатний соус і варити 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності влийте столовий оцет і перемішайте. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячу закуску акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з перцями догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з маринованим перцем в томатному соусі та перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Не забудьте скуштувати смачну заготовку.

Приємного апетиту!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму