Лечо з шматочків солодкого перцю в томатному соусі з прянощами без стерилізації вариться 15 хвилин. Приготуйте просту, швидку і дуже смачну закатку тривалого строку зберігання з зменшеною кількістю оцту.


Інгредієнти: на 2.8 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2,7 кг
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати перець в томатній пасті на зиму. Перець вимийте ретельно.

Розріжте його навпіл і виріжте коробочку з насінням.

перець Наріжте соломкою.

Якщо брати відразу по кілька шматочків і нарізати – процес буде йти швидше.

І відразу розріжте соломку на кілька частин поперек, щоб вийшли невеликі кубики.


Зважте шматочки перцю. Повинно вийти чистого продукту 2-2,3 кг У воді розведіть сіль, пасту, цукор і оцет, масло і всипте лаврушку з горошинами перцю. Поставте маринад на вогонь, закип’ятити.

Зменшіть вогонь, покладіть отвешенный перець, розмішайте і варіть 15 хвилин, помішуючи.

Розподіляйте аджику по банкам, закупорьте і укутайте. Дайте банкам повільно охолонути 8 годин.

Приємного апетиту!

Салати з болгарського перцю на зиму