Апетитні підосичники можна замаринувати з цибулею. Цибуля надає грибів особливий смак і аромат. Приготувати гриби по цьому рецепту не дуже складно, тому навіть початківці кулінари зможуть заготовити кілька баночок маринованих красноголовців на зиму.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Підосичники свіжі – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Гвоздика – 1 бутон
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування красноголовців маринованих з цибулею. Для початку підготуйте гриби. Очистіть їх, переберіть і гарненько промити у великій кількості холодної води.
Гриби покладіть в каструлю з холодною водою і злегка посоліть. Доведіть гриби до кипіння і проваріть близько двадцяти хвилин, злийте воду з них за допомогою друшляка.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте. Цибулю потрібно нарізати великими кільцями, а часник розрізати навпіл.
Для приготування маринаду влийте в каструлю очищену воду, додайте в неї сіль та цукровий пісок. Коли маринад закипить, додайте гвоздику і перець, лавровий лист і цибулю з часником. Протягом п’яти хвилин варіть маринад на повільному вогні.
Далі покладіть в маринад гриб і проваріть їх до закипання. Зменшіть вогонь і протягом двадцяти хвилин відварюйте гриби в маринаді, зрідка перемішуючи їх. Коли гриби осядуть на дно каструлі, додайте оцет і приберіть ємність з вогню.
В стерильні банки розподіліть гриби з цибулею і маринадом, доходячи до плічок. Закрутіть банки з грибами стерильними кришками і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Остиглу заготівлю приберіть в холодне місце на зберігання в льох або холодильник.
Подавати гриби краще охолодженими, в якості холодної закуски або гарніру до м’ясних страв. Відкриті гриби намагайтеся не зберігати, а з’їсти протягом 1-2 діб.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підберезники і підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти