Апетитні підосичники можна замаринувати з цибулею. Цибуля надає грибів особливий смак і аромат. Приготувати гриби по цьому рецепту не дуже складно, тому навіть початківці кулінари зможуть заготовити кілька баночок маринованих красноголовців на зиму.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Підосичники свіжі – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Гвоздика – 1 бутон
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування красноголовців маринованих з цибулею. Для початку підготуйте гриби. Очистіть їх, переберіть і гарненько промити у великій кількості холодної води.

Гриби покладіть в каструлю з холодною водою і злегка посоліть. Доведіть гриби до кипіння і проваріть близько двадцяти хвилин, злийте воду з них за допомогою друшляка.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте. Цибулю потрібно нарізати великими кільцями, а часник розрізати навпіл.

Для приготування маринаду влийте в каструлю очищену воду, додайте в неї сіль та цукровий пісок. Коли маринад закипить, додайте гвоздику і перець, лавровий лист і цибулю з часником. Протягом п’яти хвилин варіть маринад на повільному вогні.

Далі покладіть в маринад гриб і проваріть їх до закипання. Зменшіть вогонь і протягом двадцяти хвилин відварюйте гриби в маринаді, зрідка перемішуючи їх. Коли гриби осядуть на дно каструлі, додайте оцет і приберіть ємність з вогню.

В стерильні банки розподіліть гриби з цибулею і маринадом, доходячи до плічок. Закрутіть банки з грибами стерильними кришками і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Остиглу заготівлю приберіть в холодне місце на зберігання в льох або холодильник.

Подавати гриби краще охолодженими, в якості холодної закуски або гарніру до м’ясних страв. Відкриті гриби намагайтеся не зберігати, а з’їсти протягом 1-2 діб.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підберезники і підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти