Смажені підосичники легко зберігаються в банках до зими. Рецепт дуже простий, тому навіть у новачків-консерваторів вийде зберегти апетитні грибочки на зиму. Обов’язково спробуйте заготовити пару баночок грибів до зими, щоб потім з задоволенням поласувати ніжно заготівлею.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Підосичники свіжі – 1 кг
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати підосичники на зиму в банках просто! Гриби переберіть і акуратно промийте їх. Обов’язково промийте гриби у великій кількості води, а краще – хоча б пів годинки вимочуйте у холодній чистій воді.
Рослинна олія розігрійте в сковороді і відправте гриби обсмажуватися на протязі близько сорока хвилин, до готовності. Обсмажуйте на середньому вогні, щоб гриби не пересмажились.
Сіль і спеції додавати не потрібно, тільки регулярно перемішувати страву в сковороді, щоб гриби не пригоріли. В кінці приготування закип’ятіть в каструлі воду з сіллю і лимонною кислотою для маринування.
Гриби розкласти по банках ще гарячими, після чого влийте киплячий маринад і відразу ж загорніть стерильними кришками. Остудіть заготівлю догори дном, попередньо утепливши її.
Мариновані гриби на зиму Мариновані підосичники Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти