В даному рецепті мова піде про красноголовців маринованих гарячим способом. Підосичники – міцні, щільні, гарні гриби, збирати які – одне задоволення. Їх легко чистити і приємно готувати. Замаринувати їх на зиму можна різними шляхами. Детальний опис дій та покрокові фото допоможуть не помилитися і зробити все правильно, щоб взимку насолодитися смачним результатом своїх кулінарних праць.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Підосичники свіжі – 500 гр.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Кріп – 2 гілки
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт красноголовців маринованих гарячим способом простий у приготуванні! Гриби перебираємо від випадкового сміття, ножем зачищаємо ніжки від слідів грибниці. Якщо є дефектні ділянки, їх необхідно вирізати. Потім ретельно промиваємо підосичники проточною водою, щоб видалити залишилися забруднення.

Промиті підосичники нарізаємо шматками довільної форми і складаємо в каструлю. Заливаємо водою в такій кількості, щоб їх покрити. Ставимо каструлю на плиту і доводимо воду з грибами до кипіння. Варимо протягом двадцяти п’яти хвилин.

Поки підосичники варяться, банки необхідно вимити содовим розчином і простерилізувати будь-яким звичним способом (з допомогою пара, мікрохвильовки, в духовці і ін) Так само чинимо і з кришками.

За десять хвилин до кінця варіння грибів додаємо в каструлю одну столову ложку солі і перемішуємо.

Коли час відварювання красноголовців підійде до кінця, відкидаємо їх на друшляк і проціджуємо від відвару.

Для приготування маринаду воду в зазначеній кількості наливаємо в окрему каструлю, додаємо горошини чорного і запашного перцю, одну столову ложку солі, стручок гострого перцю, гвоздику. Ставимо каструлю на плиту і доводимо маринад до кипіння. Варимо протягом трьох хвилин і знімаємо з плити. Маринад готовий.

Зелень кропу і хрону ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом і ділимо на дві частини. На дно банки кладемо половину зелені.

Зверху викладаємо гриби разом з маринадом. Поверх красноголовців кладемо половину хрону і кропу.

Вливаємо в банку оцтову есенцію.

Прикриваємо банку кришкою і ставимо на стерилізацію. Для півлітрової банки буде достатньо п’ятнадцяти хвилин.

Після закінчення зазначеного часу банку акуратно дістаємо, закатуємо кришкою і перевертаємо догори дном. Залишаємо мариновані підосичники в такому положенні до повного остигання, після чого прибираємо їх на зберігання в холодильник або льох.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підосичники на зиму