Смажені в сметані підосичники можна подавати разом з картоплею або як доповнення до основних страв. Ситна закуска проста і швидка в приготуванні.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Підосичники свіжі – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати підосичники смажені в сметані легко! Гриби перебираємо, чистимо і ріжемо.
Відварюємо їх в киплячій підсоленій воді протягом 10 хвилин. Під час варіння необхідно знімати піну.
Відкидаємо підосичники на друшляк і даємо їм стекти.
Чистимо цибулю і дрібно нарізаємо його.
Розігріваємо сковороду. В ній розтоплюємо вершкове масло.
Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору.
До цибулі викладаємо гриби, додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо і обсмажуємо 20 хвилин.
Вливаємо в сковороду сметану, перемішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин. Готово! Можна знімати з вогню.
Смажені підосичники в сметані прийнято подавати в гарячому або теплому вигляді. До страви можна приготувати картоплю в якості гарніру. Приємного апетиту!
Смажені підосичники Як приготувати підосичники - рецепти