Смажені в сметані підосичники можна подавати разом з картоплею або як доповнення до основних страв. Ситна закуска проста і швидка в приготуванні.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Підосичники свіжі – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати підосичники смажені в сметані легко! Гриби перебираємо, чистимо і ріжемо.

Відварюємо їх в киплячій підсоленій воді протягом 10 хвилин. Під час варіння необхідно знімати піну.

Відкидаємо підосичники на друшляк і даємо їм стекти.

Чистимо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Розігріваємо сковороду. В ній розтоплюємо вершкове масло.

Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору.

До цибулі викладаємо гриби, додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо і обсмажуємо 20 хвилин.

Вливаємо в сковороду сметану, перемішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин. Готово! Можна знімати з вогню.

Смажені підосичники в сметані прийнято подавати в гарячому або теплому вигляді. До страви можна приготувати картоплю в якості гарніру. Приємного апетиту!

Смажені підосичники Як приготувати підосичники - рецепти