Пропонуємо класичний рецепт тушкованих красноголовців в сметані, за яким, в цілому, можна приготувати будь-які інші гриби. Все цілком стандартно: попереднє відварювання, додавання ріпчастої цибулі і найважливіший фінальний штрих – сметана. Все це робить гриби дуже соковитими, ніжними, з відчутною вершковою ноткою. Подавати ласощі з красноголовців можна самостійно, в якості смачного гарячого блюда. А можна супроводити картоплею, макаронами, кашами, м’ясом або птахом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Підосичники свіжі – 500 гр.
- Сметана – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – для смаження
- Кріп – 1 гілка
- Петрушка – 1 гілка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати підосичники тушковані в сметані? Підосичники перебираємо від випадкового сміття, зачищаємо ножем поверхневі забруднення, видаляємо всі дефектні ділянки. Ретельно гриби промиваємо під струменем проточної води. Нарізаємо плодові тіла на невеликі шматочки довільної форми і складаємо їх в об’ємну каструлю.
Заливаємо гриби водою в такій кількості, щоб їх покрити. Ставимо каструлю на плиту і нагріваємо до кипіння. З моменту закипання варимо підосичники протягом години. Не забуваємо періодично знімати пінку – вона скупчується на поверхні знову і знову.
Після закінчення зазначеного часу відварені гриби відкидаємо на друшляк і даємо воді максимально стекти. Тим часом розігріваємо на широкій сковороді олію до гарячого стану. Кладемо гриби і обсмажуємо їх протягом десяти – п’ятнадцяти хвилин, поки більша частина вологи не випарується.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими пір’ям або маленькими кубиками. Додаємо до подосиновикам, перемішуємо і продовжуємо смажити п’ять-десять хвилин до прозорості цибулевих шматочків.
До грибної маси додаємо сметану, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо всі разом і тушкуємо ще десять хвилин, не забуваючи періодично помішувати, щоб уникнути пригорання.
Готові гриби знімаємо з плити. Гілки кропу і петрушки миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Посипаємо подрібненою зеленню гаряче блюдо і відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати підосичники - рецепти