Пропонуємо класичний рецепт тушкованих красноголовців в сметані, за яким, в цілому, можна приготувати будь-які інші гриби. Все цілком стандартно: попереднє відварювання, додавання ріпчастої цибулі і найважливіший фінальний штрих – сметана. Все це робить гриби дуже соковитими, ніжними, з відчутною вершковою ноткою. Подавати ласощі з красноголовців можна самостійно, в якості смачного гарячого блюда. А можна супроводити картоплею, макаронами, кашами, м’ясом або птахом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Підосичники свіжі – 500 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Кріп – 1 гілка
  • Петрушка – 1 гілка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати підосичники тушковані в сметані? Підосичники перебираємо від випадкового сміття, зачищаємо ножем поверхневі забруднення, видаляємо всі дефектні ділянки. Ретельно гриби промиваємо під струменем проточної води. Нарізаємо плодові тіла на невеликі шматочки довільної форми і складаємо їх в об’ємну каструлю.

Заливаємо гриби водою в такій кількості, щоб їх покрити. Ставимо каструлю на плиту і нагріваємо до кипіння. З моменту закипання варимо підосичники протягом години. Не забуваємо періодично знімати пінку – вона скупчується на поверхні знову і знову.

Після закінчення зазначеного часу відварені гриби відкидаємо на друшляк і даємо воді максимально стекти. Тим часом розігріваємо на широкій сковороді олію до гарячого стану. Кладемо гриби і обсмажуємо їх протягом десяти – п’ятнадцяти хвилин, поки більша частина вологи не випарується.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими пір’ям або маленькими кубиками. Додаємо до подосиновикам, перемішуємо і продовжуємо смажити п’ять-десять хвилин до прозорості цибулевих шматочків.

До грибної маси додаємо сметану, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо всі разом і тушкуємо ще десять хвилин, не забуваючи періодично помішувати, щоб уникнути пригорання.

Готові гриби знімаємо з плити. Гілки кропу і петрушки миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. Посипаємо подрібненою зеленню гаряче блюдо і відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати підосичники - рецепти