найсмачнішими з усіх способів заготівлі підосичники виходять при маринуванні. Для їх маринування найчастіше використовують 9 оцет, тобто 9%. Він надає подосиновикам смачну кислинку і сприяє їх надійного і тривалого зберігання навіть у квартирі. Важливо ретельно очистити ці гриби перед консервацією.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Підосичники свіжі – 800 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Кріп – 2 гілки
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Перець запашний – 4 шт.
  • Перець чилі – 0.2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.

Процес приготування:

Рецепт маринованих підосичники з 9% оцтом простий у приготуванні! Підосичники ретельно очистіть від сміття і ножем видаліть зовнішній шар з ніжок грибів.

Потім підосичники добре промийте, наріжте на шматочки, перекладіть в каструлю і залийте холодною водою.

У воду насипте трохи солі. Варіть гриби протягом 25 хвилин від початку кипіння.

Відварені гриби відкиньте на друшляк.

Будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки для заготівлі. В окремій каструлі зваріть маринад для грибів із вказаного в рецепті кількості води і солі. Покладіть В маринад горошки перцю, шматочок гострого перцю, гвоздику.

Кріп і листя хріну обшпарте окропом. У підготовлені баночки перекладіть на дно кріп і половинку аркуша хрону. Потім викладіть в баночки відварені гриби і закрийте їх другим шматочком листків хрону. Залийте гриби гарячим маринадом і в кожну баночку налийте по 3 ст. л. 9%-ного оцту.

Баночки з подосиновиками обов’язково стерилізуйте в окремій каструлі протягом 15-20 хвилин. Правила стерилізації заготовки загальні.

Потім баночки закатаю, остудіть під теплим покривалом і перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти