Смак бананової випічки завжди пізнаваний завдяки специфічним ноток і темному карамельної кольором. Пропонуємо рецепт чергового бананового кексу для любителів таких виробів. Склад тіста – абсолютно простий, потрібні інгредієнти знайдуться на будь-якій кухні. Кекс виходить дуже бюджетним, але при цьому багатим на смак. Банани рекомендуємо використовувати м’які, навіть перестиглі – саме вони дадуть виражений специфічний смак і темний колір.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Банан – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 0.25 склянки
- Вода – 0.5 склянки
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати пісний банановий кекс легко! Готуємо інгредієнти. Борошно просіваємо. Банани вибираємо перестиглі, з плямистої або потемнілій шкіркою. Очищаємо їх.
Відразу готуємо форму для запікання: змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Також для страховки можна форму застелити промасленим пергаментом – у цьому випадком потім буде легко дістати вже випечений кекс. Якщо форма силіконова, то змазування не потрібно.
Очищені банани (дві жарти) кладемо в миску і розминаємо виделкою до отримання неоднорідного пюре. Також можна пюрировать їх блендером, але в цьому випадку бананова маса буде гомогенної і не дасть дрібних шматочком у складі готового кексу.
До размятым бананам додаємо вказану кількість води, рослинного масла, цукру-піску. Вимішуємо все до однорідності.
В останню чергу додаємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, мелену корицю. Перемішуємо всі разом. Тісто не повинно бути занадто густим, в той же час воно не ллється консистенції. На даному етапі в тісто можна додати рубані горіхи або родзинки, за бажанням.
Духовку попередньо розігріваємо до температури 180 градусів. Викладаємо тісто в підготовлену форму, вирівнюємо. Залишився третій банан розрізаємо вздовж на дві половини і викладаємо його на кекс, злегка вдавлюємо. Ставимо форму з кексом в духовку на середній рівень і випікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин. Можливо, часу на випікання буде потрібно трохи більше або менше – багато залежить від духовки. Готовий кекс злегка піднімається, поверхня покривається темною золотистою скоринкою. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою – якщо вона виходить з кексу сухий, то випікання завершуємо.
Дістаємо готовий кекс з духовки, витягаємо з форми. Даємо повністю охолонути. Посипаємо поверхню просіяного цукровою пудрою і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Бананові кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без яєць Кекси на рослинному маслі Пісні кекси