Ваші домашні не залишаться байдужими до цього незвичайного десерту. Піч його легко, а смак догодить найвимогливішим гурманам. Для приготування краще взяти переспілі банани без ознак псування.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Банан – 2 – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати банановий кекс з шоколадом? За допомогою міксера або блендера збийте яйця з цукром до розчинення цукрових крупинок.

На слабкому вогні розтопити вершкове масло.

В каструлю з розтопленим маслом вилийте яєчно-цукрову суміш, а також борошно, какао, сіль, розпушувач. Якщо готового розпушувача немає, то його можна замінити чайною ложкою харчової соди, погашеної лимонним соком. Поріжте банан невеликими кубиками. Ще раз збийте суміш до однорідного стану.

підготовлене тісто Вилийте у форму. Для кексу краще взяти нешироку силіконову форму з виїмкою всередині.

Нагрійте духовку до 180 градусів і випікайте кекс 45-60 хвилин до готовності в залежності від ширини форми. Готовність перевіряйте сірником або дерев’яною паличкою. Якщо на ній немає налиплого сирого тіста, кекс готовий.

Вийміть форму з духовки і дайте охолонути. Із силіконової форми кекс діставати дуже зручно, на відміну від металевої. За бажанням готовий кекс можна посипати зверху цукровою пудрою або покрити глазур’ю. Але і без цього буде дуже смачно.

Приємного чаювання!

Бананові кекси в духовці Бісквітні кекси Кекси без молока Кекси в духовці Кекси з какао Шоколадно-бананові кекси