Пісний лимонний манник – справжня насолода! Приємна легка кислинка, і м’який ароматний бісквіт просто тануть у роті. Кращого десерту для чаювання просто не придумати!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Манна крупа – 200 гр.
- Цукор-пісок – 280 гр.
- Вода – 300 мл
- Яблука – 1 шт.
- Масло рослинне – 125 мл
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Борошно – 180 гр.
- Ванілін – 5 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 200 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати пісний лимонний манник легко! Воду кип’ятимо і охолоджуємо її до такого стану, щоб вона була ледь теплою. Змішуємо манку і цукровий пісок і заливаємо їх водою, перемішуємо і наполягаємо півгодини.
В цей час промиваємо лимон, розрізаємо його на гуртки, виймаємо кісточки і подрібнюємо разом з шкіркою в блендері.
Додаємо воду, крохмаль і цукор. Ставимо масу на вогонь і після кипіння, варимо до того, як вона загусне.
манку додаємо просіяне через ситечко борошно, розпушувач, ванілін, сіль, рослинне масло, а також яблуко, подрібнене блендером. Все ретельно перемішуємо.
Форму для випікання застеляємо пергаментом. На нього рівним шаром викладаємо ½ частину тіста, потім лимонну начинку і закриваємо всі залишилися тестом.
Ставимо манник запікатися в духову піч на 30-35 хв. при температурі 200 градусів.
Приємного апетиту!
Манник без молока і кефіру Манник без яєць Маннік на воді без яєць Пісний манник ПП манник