Пісний лимонний манник – справжня насолода! Приємна легка кислинка, і м’який ароматний бісквіт просто тануть у роті. Кращого десерту для чаювання просто не придумати!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 280 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Яблука – 1 шт.
  • Масло рослинне – 125 мл
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно – 180 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.

Процес приготування:

Готувати пісний лимонний манник легко! Воду кип’ятимо і охолоджуємо її до такого стану, щоб вона була ледь теплою. Змішуємо манку і цукровий пісок і заливаємо їх водою, перемішуємо і наполягаємо півгодини.

В цей час промиваємо лимон, розрізаємо його на гуртки, виймаємо кісточки і подрібнюємо разом з шкіркою в блендері.

Додаємо воду, крохмаль і цукор. Ставимо масу на вогонь і після кипіння, варимо до того, як вона загусне.

манку додаємо просіяне через ситечко борошно, розпушувач, ванілін, сіль, рослинне масло, а також яблуко, подрібнене блендером. Все ретельно перемішуємо.

Форму для випікання застеляємо пергаментом. На нього рівним шаром викладаємо ½ частину тіста, потім лимонну начинку і закриваємо всі залишилися тестом.

Ставимо манник запікатися в духову піч на 30-35 хв. при температурі 200 градусів.

Приємного апетиту!

Манник без молока і кефіру Манник без яєць Маннік на воді без яєць Пісний манник ПП манник