Вашій увазі представлений рецепт приготування незвичайної домашньої випічки – пісного лепешняку на апельсиновому соку. Десерт виходить повітряним, ніжним і розсипчастим. Манник має яскраво виражений апельсиновий смак і аромат. Просто, смачно, корисно і доступно!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 180 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 5 гр.
- Сіль – за смаком
- Вода – 50 – 100 мл
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Як приготувати пісний маннік на апельсиновому соку? Апельсин ретельно промийте, зніміть з нього цедру, відіжміть сік. При необхідності розбавити апельсиновий сік водою таким чином, щоб в результаті вийшло 250 мл рідини.
Змішуємо манну крупу, цукор, сік і цедру апельсина. Всі інгредієнти перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
настоявшееся манное тісто додаємо рослинне масло.
Після цього всипаємо в робочу ємність просіяне пшеничне борошно, сіль, ванілін і розпушувач. Перемішуємо тісто до однорідності.
готове тісто Викладаємо у форму для випікання, відправляємо на 40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Готову випічку необхідно дістати з духовки і остудити.
Присипаємо десерт цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Пісний апельсиновий манник готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник Манник без кефіру Манник без яєць Маннік на воді Маннік на воді без яєць Пісний манник