Вашій увазі представлений рецепт приготування незвичайної домашньої випічки – пісного лепешняку на апельсиновому соку. Десерт виходить повітряним, ніжним і розсипчастим. Манник має яскраво виражений апельсиновий смак і аромат. Просто, смачно, корисно і доступно!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 180 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 50 – 100 мл
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як приготувати пісний маннік на апельсиновому соку? Апельсин ретельно промийте, зніміть з нього цедру, відіжміть сік. При необхідності розбавити апельсиновий сік водою таким чином, щоб в результаті вийшло 250 мл рідини.

Змішуємо манну крупу, цукор, сік і цедру апельсина. Всі інгредієнти перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

настоявшееся манное тісто додаємо рослинне масло.

Після цього всипаємо в робочу ємність просіяне пшеничне борошно, сіль, ванілін і розпушувач. Перемішуємо тісто до однорідності.

готове тісто Викладаємо у форму для випікання, відправляємо на 40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Готову випічку необхідно дістати з духовки і остудити.

Присипаємо десерт цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Пісний апельсиновий манник готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без кефіру Манник без яєць Маннік на воді Маннік на воді без яєць Пісний манник