За цим рецептом ви можете приготувати саме пісний плов з печерицями і морквою, а не рисову кашу з грибами і овочами. Спочатку для плову готується казан, тобто обсмажуються моркву і гриби зі спеціями. Потім додається рис, який у поєднанні з ароматом зірвака робить плов майже справжнім, адже гриби, які увібрали смак спецій, добре замінюють м’ясо. Зірвак готуємо без цибулі, тільки з моркви і печериць. У вас буде новий варіант пісного плову.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Рис довгозерний – 150 гр.
  • Печериці свіжі (великі) – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати пісний плов з печерицями і морквою легко! Моркву почистіть, помийте і наріжте на невеликі кубики.

Печериці почистіть, добре промийте під проточною водою і наріжте великими шматочками.

На великому вогні добре розігрійте в казані рослинне масло. Перекладіть в нього морквяні кубики і посмажте їх на середньому вогні протягом 3-5 хвилин.

Потім в казан перекладіть шматочки печериць, насипте половину приправ для овочів і плову, перемішайте і готуйте до повного випаровування грибного соку.

Рис 5-8 разів промийте холодною водою і викладіть його рівним шаром поверх обсмажених моркви і печериць. Потім налийте в казан гарячу воду, щоб вона тільки трохи прикрила шар рису. Тушкуйте плов під закритою кришкою і на великому вогні протягом 5 хвилин. Потім рис по своєму смаку посоліть, посипте іншими приправами і налийте гарячу воду на 1 см вище рівня рису. Тушкуйте плов на маленькому вогні під закритою кришкою до повної готовності рису.

Приготований пісний плов з печерицями і морквою перемішайте, перекладіть на тарілку і полийте невеликою кількістю оливкової олії.

Декоруйте готову страву свіжою зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов без цибулі Плов в казані Плов з грибами Плов з довгозерним рисом Плов з печерицями