За цим рецептом ви можете приготувати саме пісний плов з печерицями і морквою, а не рисову кашу з грибами і овочами. Спочатку для плову готується казан, тобто обсмажуються моркву і гриби зі спеціями. Потім додається рис, який у поєднанні з ароматом зірвака робить плов майже справжнім, адже гриби, які увібрали смак спецій, добре замінюють м’ясо. Зірвак готуємо без цибулі, тільки з моркви і печериць. У вас буде новий варіант пісного плову.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Рис довгозерний – 150 гр.
- Печериці свіжі (великі) – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати пісний плов з печерицями і морквою легко! Моркву почистіть, помийте і наріжте на невеликі кубики.
Печериці почистіть, добре промийте під проточною водою і наріжте великими шматочками.
На великому вогні добре розігрійте в казані рослинне масло. Перекладіть в нього морквяні кубики і посмажте їх на середньому вогні протягом 3-5 хвилин.
Потім в казан перекладіть шматочки печериць, насипте половину приправ для овочів і плову, перемішайте і готуйте до повного випаровування грибного соку.
Рис 5-8 разів промийте холодною водою і викладіть його рівним шаром поверх обсмажених моркви і печериць. Потім налийте в казан гарячу воду, щоб вона тільки трохи прикрила шар рису. Тушкуйте плов під закритою кришкою і на великому вогні протягом 5 хвилин. Потім рис по своєму смаку посоліть, посипте іншими приправами і налийте гарячу воду на 1 см вище рівня рису. Тушкуйте плов на маленькому вогні під закритою кришкою до повної готовності рису.
Приготований пісний плов з печерицями і морквою перемішайте, перекладіть на тарілку і полийте невеликою кількістю оливкової олії.
Декоруйте готову страву свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без цибулі Плов в казані Плов з грибами Плов з довгозерним рисом Плов з печерицями