Кулінари з досвідом кажуть, що плов з креветками треба готувати трохи іншим способом, ніж плов з м’ясом, і креветки небажано попередньо обсмажують, інакше швидко стануть гумовими, а вони повинні розпадатися при наколюванні на вилку. Це дозволяє зробити мультиварка. Для такого плову краще взяти вже очищені заморожені креветки. Рис можна використовувати будь-який, тільки не круглий, щоб не вийшла рисова каша. Спеції в плов додають за особистим вибором. Ваше блюдо вийде не тільки смачним, але і малокалорійним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Креветки заморожені – 300 гр.
  • Рис білий – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 головки
  • Масло оливкове – 0.5 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Вода – 450 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з креветками в мультиварці просто! В мультічашу пересипте заморожені очищені креветки. Кришку мультиварки не закривайте. Увімкніть програму автоподогрева на 10 хвилин. За цей час креветки розморозяться і частина рідини випарується.

За цей час почистіть і промийте цибулю, моркву і часник.

Потім моркву подрібніть на крупну тертку, цибулю і часник дрібно наріжте.

Часник можете подрібнити на часничниці.

Подрібнені овочі перекладіть в чашу до розмороженим креветкам. Потім насипте до них сухі приправи (карі та ін), налийте трохи оливкової олії і всі інгредієнти лопаткою перемішайте.

Рис для плову ретельно промийте і перекладіть його в чашу. Зазначене у рецепті кількість води трохи підігрійте, розчиніть в ній сіль і цей розчин вилийте в мультічашу. Потім покладіть на рісу листочки лавра і горошини запашного перцю. Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Гасіння» або «Плов» на 30 хвилин.

Після сигналу про завершення програми плов з креветками лопаткою акуратно перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов без цибулі Плов в мультиварці Панасонік Плов з креветками