Курник – приголомшливе блюдо з очною, апетитною начинкою. Але готувати його досить довго, якщо вибирати рецепт на опарі. Пісочне тісто значно спростить і прискорить процес готування, а смак нітрохи не постраждає. Справжні ласощі для святкового застілля!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Сіль морська – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати пісочне тісто для курника в духовці легко! Вершкове масло залишаємо в тарілки при кімнатній температурі на півгодини, щоб воно стало м’яким.

Борошно просіваємо з допомогою ситечка, насичуючи її повітрям.

Додаємо в борошно сіль і розпушувач.

Змішуємо яйця і вершкове масло.

Додаємо невеликими порціями борошно і розмішуємо лопаткою, замішуємо тісто.

Додаємо рослинне масло і продовжуємо вимішувати тісто руками 3-5 хв

Смачне тісто для курника готово! Приємного апетиту!

Класичне тісто для курника Курник Тісто в домашніх умовах Тісто для курника