Курник – приголомшливе блюдо з очною, апетитною начинкою. Але готувати його досить довго, якщо вибирати рецепт на опарі. Пісочне тісто значно спростить і прискорить процес готування, а смак нітрохи не постраждає. Справжні ласощі для святкового застілля!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Сіль морська – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати пісочне тісто для курника в духовці легко! Вершкове масло залишаємо в тарілки при кімнатній температурі на півгодини, щоб воно стало м’яким.
Борошно просіваємо з допомогою ситечка, насичуючи її повітрям.
Додаємо в борошно сіль і розпушувач.
Змішуємо яйця і вершкове масло.
Додаємо невеликими порціями борошно і розмішуємо лопаткою, замішуємо тісто.
Додаємо рослинне масло і продовжуємо вимішувати тісто руками 3-5 хв
Смачне тісто для курника готово! Приємного апетиту!
Класичне тісто для курника Курник Тісто в домашніх умовах Тісто для курника