Італійці стверджують, що спробувати справжню піцу можна тільки в Італії. Але іноді так хочеться впиться в гарячий тягучий сир – ось прямо тут і зараз! Пропонуємо приготувати «ліниву» піцу. Не від слова «лінь», а від слова «швидко».
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 350 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Ковбаса сирокопчена – 150 гр.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Прованські трави – 0.33 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати пиццц на сметані і кефірі на сковороді за 10 хвилин? Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до сиру. Можна використовувати шинку або курячу грудку.
Солоні огірки, помідори і зелень нарізаємо і змішуємо з сиром і ковбасою.
Яйця трохи збити і змішати з кефіром і сметаною. Щоб наші міні-піци були пухнастими, кефір і сметана повинні бути кімнатної температури.
В глибоку миску всипати просіяне борошно, додати соду і сухі трави.
Вилити з борошно рідкі інгредієнти і добре перемішати до консистенції оладок. Тісто залишаємо набрякнути хвилин на 15-20.
На сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо тісто столовою ложкою. Сковорода повинна бути чавунної або з товстим дном — тоді наша піца буде рівномірно прожареної і ніжною.
Обсмажуємо з двох сторін під кришкою.
Викладаємо наші піци на плоску тарілку, прикрашаємо свіжою зеленню і кличемо близьких. Хоча, напевно, до цього часу на запах вже всі зібралися і чекають свого ароматного тягнеться винищити італійського щастя!
Смачного!